Installera laddbox i bostadsrättförening

Att satsa på laddplatser till en bostadsrättförening kan göra föreningen mer attraktiv och öka värdet. Dessutom går det att få 50% avdrag på installationen.
Nedan kan ni läsa mer om hur man går tillväga.

Installera laddbox i Bostadsrättsförening

Installera laddbox i bostadsrättsförening blir allt mer populärt. Försäljningen av elbilar ökar i en otrolig takt och snart har vi passerat 35 000 laddbara bilar i bara Skåne. En förutsättning för att skaffa en elbil är att kunna ladda där man bor. Det vill vi på El-in hjälpa till med. Läs nedan om hur processen går till och har du minsta fråga eller vill att vi kommer till er bostadsrättsförening kan ni kontakta oss så bokar vi en tid. 

Planera antalet laddboxar​

Börja med att se till ert behov nu men också hur era behov ser ut om tre, sex och nio år. Idag är det endast drygt 5% laddbara bilar på våra parkeringar men redan om tre år är siffran 15%, sex år 33% samt åtta år över 50%. Med andra ord är det läge att tänka långsiktigt i sin investering.
Enkät laddboxar

Många Brf:er gör interna enkäter där man frågar de boende om de planerar att skaffa en elbil inom en snar framtid. Eftersom möjligheten för laddning inte finns kan enkäterna visa ett svagt intresse. De bostadsrättsföreningar som skaffar laddplatser ser snabbt hur intresset ökar så snart möjligheten finns alla ladda sin elbil. 

Vad kostar det att installera laddboxar i en bostadsrättsförening? Se våra frågor och svar längre ner eller kontakta oss för en offert.

Totalentreprenad

Ska ni installera laddbox i bostadsrättsförening erbjuder vi totalentreprenad där alla projektets delar ingår. Stödet på 50% avdrag görs via Naturvårdsverket. Klicka på knappen under bilden om du vill läsa mer på deras hemsida. 

office, business, colleagues

Installation

Efter att ni bestämt antalet nuvarande samt framtida laddplatser så börjar installationen. El-in erbjuder totalentreprenad som innefattar projektering, grävning, återställning, elinstallation samt driftsättning. Skulle ett nytt elabonnemang behövas tar vi kontakt med elnätsägaren och löser den biten åt er. 

Val av laddbox

För bostadsrättsföreningar rekommenderar vi Zaptec PRO laddbox. Den har allt som behövs för en hållbar och långsiktigt högpresterande anläggning.

Alla delar i installationen genomförs av El-In och dess samarbetspartners som är riktigt proffsiga. Du kan läsa mer om dem på vår Om Oss-sida.

Totalentreprenad

I kostnaden för att installera laddbox i bostadsrättsförening ingår hela projektet från eventuell grävning, kabeldragning, montering av rör, skenor samt annat som behövs för en snygg, hållbar och framtidssäkrad anläggning. El-In är er partner från start till mål.

Överlämning

Nu är anläggningen driftsatt, testad och redo att köra. Alla användare läggs in i den kostnadsfria molntjänsten Zaptec Portal. För att identifiera sig vid laddning kan befintliga taggar som används till dörr eller tvättstuga ofta användas. Det går även att använda telefonen eller kreditkort. El-In erbjuder taggar om det behövs. 

Betallösning

Det är även nu som vi aktiverar er betallösning. Med Zaptec Pro finns möjlighet till en rad olika IMD leverantörer för betallösningar. Dessutom kan vi erbjuda Zaptecs egna betallösning Zaptec Park som är framtagen tillsammans med Monta. 

Varje laddare märks så att användaren lätt kommer i kontakt med oss vid eventuella problem. 

Grattis till er nya anläggning nu är det bara att börja ladda.

ZAPTEC+Pro+med+laddkabel+och+väggfäste

Fler Vanliga Frågor

I en komplett anläggning ingår många delar. Förutom laddboxarna skall de installeras på en lämplig plats och ibland kan grävning eller håltagning behövas. Eftersom varje anläggning blir unik i sitt slag så gör vi besök på plats för att ge er en så konkret kostnadsbild som möjligt. Kontakta oss så kan vi berätta mer om olika anläggningar vi gjort samt vilket arbete och kostnad som krävs. 

Enligt Energirådgivningen.se kostar det ca 20-50 000kr per laddpunkt beroende på komplexitet. Vi tycker att ett bra riktvärde är 30 000kr för att säkerställa att man gjort en god investering. Läs mer HÄR.

Glöm inte att det dessutom går att få 50% avdrag på kostnaden via Naturvårdsverket.

El-In installerar laddare från norska Zaptec. Deras laddare delar dynamiskt strömmer mellan alla laddstationer och optimerar därmed användningen av befintlig elkapacitet i byggnaden. Laddaren utför last- och fasbalansering, och laddstationen växlar dynamiskt mellan en- och trefasladdning för bästa utnyttjande. Så i de flesta fall behövs inte större kapacitet i fastigheten.

För installationer i bostadsrättsföreningar, företag och andra större fastigheter är Zaptec PRO perfekt. Den har fas- och lastbalansering inbyggt och dessutom möjlighet att koppla upp via Wi-Fi, 4G eller PLC. Zaptec Pro har allt inbyggt som går att få.

Avskrivningstiden för en anläggning elbilsladdare är 10 år.

Absolut! Som förening har ni möjlighet att lägga en del av kostnaden för installationen på användaren och även förbrukningen kan vara en del av återbetalningen. Givetvis hjälper El-In er med beräkningar för att se er återbetalningstid.

El-In finns med er hela vägen till en färdig installation. Självklart vill vi även finnas för er efter installationen för att se till att er anläggning fungerar felfritt i många år. Därför finns El-In Services som hjälper till med eventuella problem och ser till att era laddare fungerar år efter år.

Det finns de som tror att elbilar medför större brandfara än vanliga bensin- och dieselbilar. MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har gjort en studie som visar att det är det omvända. Det vill säga att det är vanliga att bensin- och dieselbilar brinner än elbilar. Självklart i förhållande till antalet bilar. Vill du läsa mer kan du klicka på länken. https://www.msb.se/sv/aktuellt/nyheter/2021/maj/fa-brander-i-e-fordon-enligt-ny-sammanstallning/

Varukorg